Tips voor het verkopen van je woning

Op dit moment zijn er veel mensen op zoek naar een nieuwe woning. Zelfs zoveel, dat er een woningtekort is. Dit woningtekort zal de komende jaren blijven bestaan. Dit komt doordat er te weinig nieuwe woningen worden gebouwd. Er zijn namelijk veel mensen op zoek naar een nieuwe woning, dit zijn vooral starters. Voor starters is het de laatste jaren erg lastig om een geschikt onderkomen te vinden. Hierdoor wonen veel jongvolwassenen langer thuis. Dit is erg vervelend voor hen, maar soms ook voor hun ouders. Behoor jij niet tot deze groep en heb je op dit moment een eigen woning? Dan heb je geluk, zeker als je je woning op dit moment wilt verkopen. De huizenprijzen zijn in Nederland nog nooit zo hoog geweest. Bovendien is de verwachting dat het woningtekort nog even aanhoudt groot. 

Het verkopen van een woning

Als je je huidige woning wilt verkopen, is de kans groot dat dit snel gebeurt. Doordat er meer vraag is naar woningen, worden woningen sneller verkocht. In sommige gevallen staan woningen maar twee weken te koop. Echter is het hierbij wel van belang dat de prijs goed is. Door een goede prijs zal de woning eerder verkocht worden. Wil jij jouw woning op dit moment verkopen omdat je denkt dat dit de goede timing is? Of ben je toe aan iets nieuws? Dan is het van belang dat je een goede makelaar benaderd. 

Woning verkopen door een makelaar

Als je op dit moment op zoek bent naar een nieuwe woning, is de kans groot dat je je huidige woning wilt verkopen. Je kunt deze woning verkopen via een makelaar. Daarnaast kan het ook zo zijn dat je deze woning zelf aan wilt houden. Doordat je de woning zelf houdt, kun je hier een huurder in plaatsen. Deze huurder zal je dan maandelijks geld opleveren. Ben je hier echter niet naar op zoek en wil je jouw huidige woning echt verkopen? Dan is het aan te raden om gebruik te maken van een makelaar. Een makelaar zal je helpen met het verkopen van je woning. Bovendien zal de makelaar alle geschikte foto’s maken en op het internet verspreiden. Door deze foto’s is de kans groot dat je snel bezichtigen krijgt. Deze bezichtigingen kunnen begeleid worden door de makelaar. Doordat de makelaar redelijk veel werk kwijt is aan het verkopen van de woning, vraagt de makelaar een percentage van de verkoop van het huis. Let erop dat je dit percentage vooraf goed afstemt en vastlegt in een contract. 

Benieuwd wat jouw woning waard is?

Ben je op dit moment benieuwd naar wat jouw woning waard is? Dan kun je de woningwaarde gemakkelijk opzoeken op het internet. Een van deze websites, is de website van het kadasterdata. Hier kun je je huidige woningwaarde opvragen. Daarnaast is het zelfs mogelijk om een taxatierapport op te laten stellen. Om dit op de juiste manier te doen, komt er een gespecialiseerde taxateur langs. Let wel op dat deze waarde iets kan afwijken van de marktwaarde. Er zou zomaar eens iemand kunnen zijn de woning voor mee koopt.